Genootschap Leeuwen van het Centraal Station

Amsterdam Beatrixpark

Vier van de 22 leeuwen zijn terug te vinden in het Amsterdamse Beatrixpark bij de RAI. Daar staan ze sinds de Floriade in 1972. Ze zijn afkomstig van het spoorviaduct over de Oostertoegang. Daar stonden ze tegenover de Schreierstoren. Op het overzichtskaartje zijn het de leeuwen groen 5, 6, 7 en 8.

Twee staan bij de ingang van de Artsenijhof (de nummers 7 en 8). De andere twee (de nummers 5 en 6) staan er bij de doorgang naar de RAI-terreinen. De wat gedateerde standplaats van de “RAI-leeuwen” werd begin 2018 verfraaid als onderdeel van de verbetering van de fiets- en wandelpaden tussen Beatrixpark en de RAI-terreinen. Op 24 mei 2018 werden de twee beelden teruggezet, nu met hun blik gericht op de kruising van fietspaden. Van de terugplaatsing werden foto’s gemaakt door Infra Communicatie; deze kunt u vinden op de fotopagina.

Mirjam Louisse berichtte al enkele malen over deze beelden en hun herkomst in de nieuwsbrief van de Vereniging Vrienden van het Beatrixpark. Zij worden ook vermeld op de website Buitenbeeldinbeeld.nl. Op de fotopagina vindt u meer foto’s.

Amsterdam Beatrixpark Artsenijhof 2012 (1)

Amsterdam Beatrixpark Artsenijhof, 2012

Amsterdam Beatrixpark RAI mei 2018

Geverifieerd door MonsterInsights